Nyt

Nyt

Her finder du links til aktuelle artikler fra Socialhjaelp.dk

Hvad er et ressourceforløb

 

22.3.2017\\ Råd og vejledning

Med kontanthjælpsloftet, kommer flere og flere på ressourceforløb. Men mange ved ikke hvad et ressourceforløb er.

Brug dog systemet rigtigt.

 

23.10.2016\\Love og reformer

Kontanthjælpsloftet er trådt i kraft, 225/113 timers reglen er også trådt i kraft, og sikke sørgelige fortællinger der følger i kølvandet på disse lovgivninger.

At være vidne til hvad det medfører, hos mennesker som i forvejen er socialt udsatte, og som af regeringen bliver endnu mere udsatte, er gangske enkelt frygteligt.

Det efterlader en, med en enorm følelse af magtesløshed.

En redningsplanke: Udlej et værelse, uden modregning.

 

16.9.2016\\Råd og vejledning

Er du den af dem, som er blevet ramt af kontanthjælpsloftet, og som følge der af, har svært ved at klare huslejen, eller står til at miste din bolig, fordi der slet ikke er til huslejen. Så er der faktisk et smuthul i lovgivningen, som måske kan hjælpe dig

Kommunen er din arbejdsgiver II.

 

9.8.2016\\Mødet med Kommunen

D. 9 August 2016 bragte Socialhjælp.dk artiklen: “Kommunen er din arbejdsgiver”, som kan læses her. Denne artikel er en opfølgning på den.

Brug dog systemet rigtigt

14.09.2016\\En studerendes tanker

Frustrationerne er stærke, og til at tage og føle på, når snakken rammer kontanthjælpsloftet og 225 timers reglen, iværksat af den Blå blok. På gaden, i medierne og ude i de små hjem, er det et følsomt samtaleemne, og det fylder meget, hvilket der ikke er noget at sige til.

Kommunen er din arbejdsgiver.

9.8.2016\\Mødet med Kommunen

Er du på kontanthjælp, integrationsydelse, uddannelseshjælp eller ressourceforløbsydelse og som følge deraf aktivering, jobtræning, jobafklaring, ressource forløb, virksomhedspraktik, nytte job eller andet, jf. Lov om Aktiv Socialpolitik og Lov om aktiv Beskæftigelsesindsats.

 

Så anses kommunen som din arbejdsgiver, og er de facto erstatningsansvarlig, såfremt dine fysiologiske og psykiske helbredsmæssige problemstillinger opstår eller forværres, under forløbet.

 

Hvorfor vælge IKKE at overholde lovgivningen?

7.8.2016\\En studerendes tanker

Efter sidste uges to sager, på samme dag, kan jeg ikke lade være med at undre mig over, hvorfor man ikke, i kommunerne, overholder lovgivningen?

Kommunen overholder da lovgivningen, gør de ikke?

7.8.2016\\Mødet med Kommunen

 

Forvaltningsloven og Retsikkerhedsloven, er to meget væsentlige lovgivninger i Socialret, men også for borgerne, for de fortæller om hvad kommunen skal, og hvilke forpligtigelser de har overfor borgerne, og borgerens retssikkerhed, som er til for at sikre borgernes rettigheder, kommer frem for alt. (Kommunens forpligtelser kan læses HER ) Det ved kommunerne, men overholder de lovgivningerne? Svaret er nej, det gør de ikke.

Når man henvender sig til kommunen.

3.8.2016\\Mødet med Kommunen

Så er det tit forbundet med stor frustration, fordi man ikke oplever at blive mødt, hverken med forståelse eller seriøsitet, men bare oplever ikke at få den hjælp, som man henvendte sig for at få. Men i stedet bliver man bare afvist, eller står tilbage med den fornemmelse.

Socialrådgivere flygter fra deres job i beskæftigelsesforvaltningen.

1.8.2016\\En studerendes tanker

De sidste dage, har der kunne læse opslag på Facebook, og i pressen, om socialrådgivere der flygter fra deres job i Beskæftigelsesforvaltningen, fordi de oplever at de ikke kan/må behandle deres borgere som individuelle mennesker med individuelle problemstillinger, men at de alle skal sendes samme vej.

Afgørelser på Ansøgninger

24.7.2016\\ Tragikomiske afgørelser fra kommunen

Når du modtager en afgørelse fra kommunen, så er der nogle helt formelle regler, som kommunen skal overholde. Der er helt specifikke ting, som afgørelsen SKAL indeholde, men som det fremgår, er det ikke altid tilfældet.

Copyright:

 

Du er meget velkommen til at dele artikler, eller vejledninger skrevet og udgivet af Socialhjaelp.dk, via links til artiklerne.

 

Plagiering, uden henvisning til Socialhjaelp.dk er ikke tilladt, jf. lov om ophavsret, samt copyright.

 

https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=164796

Sidste nyt

Hvad er et ressourceforløb

 

22.3.2017\\ Råd og vejledning

Brug dog systemet rigtigt.

 

23.10.2016\\Lov og reformer

 

Kommunen er din arbejdsgiver II.

 

9.8.2016\\Mødet med Kommunen

Brug dog systemet rigtigt

 

14.09.2016\\En studerendes tanker

Kommunen er din arbejdsgiver.

 

9.8.2016\\Mødet med Kommunen

Hvorfor vælge IKKE at overholde lovgivningen?

 

7.8.2016\\En studerendes tanke

Når man henvender sig til kommunen.

 

3.8.2016\\Mødet med Kommunen

24.7.2017\\ Tragikomiske afgørelser fra kommunen

Følg

Socialhjaelp.dk