Om Socialhjaelp

Socialt Udsatte er også

Mennesker

 

Alle har ret til at blive behandlet retfærdigt og værdigt.

 

Er der noget som fylder mig med indignation, så er det uretfærdighed og når mennesker bliver behandlet som uværdige. Værre bliver det, når det system, som blev indført for at hjælpe, i dag bliver brugt til at stigmatisere og marginalisere mennesker, som i forvejen har så rigeligt med problemer.

 

Systemet blev skabt for at hjælpe socialt udsatte, ikke for at gøre mennesker mere syge.

Baggrunden for

Socialhjaelp.dk

Årsagen.

Jeg har selv været i systemet, og ved derfor, hvor hårdt det kan være, at skulle slås med det, samtidigt med, at man skal have en hverdag og et liv på overførelseindkomt til at fungere. Hvor svært det er, at finde overskudet til at kæmpe med systemet. Hvor svært det er at hitte rundt i lovgivningen, endsige forstå lovgivningen og paragrafferne.

Tilblivelssen.

Jeg er blevet spurgt mange gange om jeg ikke skulle være socialrådgiver, men svaret har altid været et rungende NEJ, for dem har jeg haft så mange dårlige erfaringer med, og jeg ville ikke være én af "DEM". Men takket være en fantastisk mand, partner, kæreste og ven, så fandt jeg min "hylde", et sted hvor jeg har noget at give af og kan bruge mine erfaringer og talenter, så derfor søgte jeg ind på UCL og startede 1 september 2015.

Begrundelsen.

Der blev efterlyst vejledninger og guides, til hvilken hjælp man kan søge og modtage, og i fustration over at kommunerne ikke overholder deres råd og vejledningsforpligtigelse, så måtte der skabes et sted hvor dette var muligt at finde, derfor blev Socialhjaelp.dk søsat. Samtidig oplevede jeg, på studiet, at lære hvorledes en socialrådgiver skal arbejde, i teorien. Desværre er denne teori ikke samstemmende med det der opleves i praksis, dette kan jeg ikke sidde overhørigt. Mine egne efaringer med systemet har ligeledes været medvirkedende, og mit ønske om at gøre en forskel.

Hvad tilbyder socialhjaelp.dk

Først og fremmest, er Socialhjaelp.dk tiltænkt som en hjælp til at finde indformation og vejledninger om, hvad du er berettiget til, hvor og hvordan du kan søge hjælpen, ved af forsøge at gøre det mere overskueligt og forståeligt. Det skal bidrage til, at lette vejen igennem junglen af §§. Ellers tilbydes der hjælp til:

  1. Udforming og formulering af ansøgninger, samt andre skrivelser til kommunen.
  2. Udforming og formuleringer af klager, til kommunen og Ankestyrelsen
  3. Assistance, som bisidder.
  4. Assistance, som partsrepræsentant.

 

 

 

Følg

Socialhjaelp.dk